torsdag 12. april 2012

mine kommentarer

Ja da nærmer dette semesteret seg slutten og mange innlegg er publisert i de forskjellige studiebloggene. Tanker, refleksjoner og erfaringer omkring pensum er delt med hverandre, og mange nyttige verktøy er prøvd ut. Jeg har kommentert noen av de andres arbeid, og i dette blogginnlegget har jeg samlet lenkene til disse kommentarene.

Under delemnet sosial web har jeg lagt inn en kommentar til et av nancys blogginnlegg.Gruppen som Nancy er en del av, har laget en oversikt over tre ulike nettsamfunn og mulighetene hver av disse innholder. Oversiktlig og greit. Dersom dere ønsker å lese innlegget og min kommentar til dette, kan dere følge lenken under:
http://nancyn-nancy.blogspot.com/2012/01/vurdering-av-sosiale-nettsamfunn.html#comment-form



Under delemnet tankeverktøy har Birgitte delt med oss sine erfaringer med bruk av tankekart i undervisningen. Lærerikt å høre andres opplevelser. Dersom du også synes det kan du klikke på lenken under å lese Birgittes innlegg, samt min kommentar til henne.
http://birgitkr.blogspot.com/2012/01/tankekart.html#comment-form


Under delemne tilpasset opplæring har jeg gitt Eva Nicolaisen en kommentar til hennes blogginnlegg. Hun har skrevet om sine erfaringer med bruk av pedagogisk programvare som støtte i undervisningen. Høres dette interessant ut kan du lese hennes innlegg, samt min kommentar ved å følge denne lenken:
http://evanic-evanicol.blogspot.com/2012/02/ikt-og-tilpassa-opplring.html#comment-form


Under delemnet barn og unges digitale arena har Ellen Dahl skrevet et eventyr om barn og unges digtale hverdag. Et god fremstilling av hvordan de digitale verktøyene er en helt naturlig del av de unges hverdag. Følg lenken under og les selv!
http://ellendah.blogspot.com/2012/02/et-eventyr-om-ungdommer-og-bruken-av.html


Det neste delemnet heter sammensatte tekster Her har jeg gitt en kommentar til Ellen Dahls innlegg om bruk av windows moviemaker i skolen. Hun deler tanker om hvordan slike programmer kan benyttes, og har selv laget et eksempel på hvordan dette kan gjøres. Dersom du har lyst til å se dette innlegget, eller lese min kommentar til henne, er det bare å følge lenken under.
http://ellendah.blogspot.com/2012/02/den-stygge-andungen.html#comment-form


Det siste delemnet vi har jobbet med dette semesteret er informasjonskompetanse. Her har jeg gitt en kommentar til Birgittes innlegg om kildevurderinger. Her skriver hun både om elevenes forhold til det å søke etter informasjon på Internett. Hun påpeker også utfordringer vi som lærere møter, samt forslag til hvordan vi kan jobbe. Svært aktuelt tema. Dersom du vil lese hennes innlegg eller min kommentar til henne, er det bare å klikke på lenken nedenfor.
http://birgitkr.blogspot.com/2012/03/informasjonskompetanse.html#comment-form

tirsdag 10. april 2012

Effektiv oversikt over informasjonen

I en travel hverdag med mange gjøremål og mye å holde rede på, er det viktig med gode rutiner for det som hver av oss finner viktig å holde seg oppdatert på. For mange innebærer dette en mengde informasjon fra pc og Internett. Det kan være nettaviser, blogger, Facbook, fagsider m.m. Verktøy som kan være med å hjelpe til med å holde god oversikt over dette er Netvibes eller Google Reader, såkalt RSS-teknologi. Teknologi som gjør det mulig å abbonere på innhold fra bestemte nettsteder uten å måtte oppsøke hvert enkelt. Slike verktøyet samler informasjonen fra utvalgte nettsteder slik at brukeren kan lese dette på en plass. På den måten har vi mulighet til å overvåke store mengder informasjon på kort tid. (Harboe, 2010: 168) For meg var dette en ny oppdagelse, men til gjengjeld veldig nyttig. Ser for meg at dette kan være svært tidsbesparende i mange sammenhenger. Bare tenk på en lærersituasjon hvor en jobber med elev- og studentblogger. Det å kunne motta oppdateringene fra alle elevbloggene direkte til sin egen oversiktsside, vil jo være svært tidsbesparende.
Derfor vil jeg bare oppfordre alle som benytter seg regelmessig av faste nettsider, å forsøke å opprette en slik egenkomponert oversiktside. Da vil du snart merke effekten av denne effektive teknologien, i form av bedre tid til andre gjøremål.


..........................................................................

Harboe, Leif. Norskboka.no Digitale verktøy i norskfaget, Oslo Universitetsforlaget 2010.